více

 

%name%

%text%

x %fb-like%

Vinný lístek naší restaurace

Kombinujte chutě naší kuchyně s nejlepšími moravskými víny, nezaměnitelnou chutí vín z Bordeaux, mohutnými víny italského Piemontu nebo živočišného Toskánska.

Snoubení vína s kvalitními pokrmy

S rostoucí poptávkou po kvalitní a poctivé gastronomii roste i zájem o víno. Za konceptem našeho vinného lístku stojí desítky večerů v evropských vinařstvích, degustace, vyjednávání o těch nejlepších podmínkách; konzultace se sommeliéry a v neposlední řadě s našimi hosty, milovníky vín. Vzhledem k zaměření naší kuchyně na konfitovaná masa, výrazné omáčky a opravdovou gastronomii jsme se rozhodli nabídku našich vín zaměřit na to nejlepší z francouzského Bordeaux a italského Toskánska a Piemontu. Vína z těchto oblastí jsou svými výraznými chutěmi totiž těmi nejlepšími společníky naší kuchyně. V nabídce naleznete také proslulé Rieslingy z Německa, vynikající Sauvignony z Burgundska a samozřejmě to nejlepší z moravských vinic.

vína

Promyšlený koncept nabídky vín

Koncept naší nabídky vín začíná přímo ve vinařstvích. Nenakupujeme přes velkoobchody, nýbrž přímo u příslušných vinařů, nebo ze soukromých sbírek sběratelů vín. Jen tak máme garanci nejlepších podmínek skladování a přepravy vína, aby se víno dostalo k vám na stůl vždy v té nejlepší kondici. Díky minimu prostředníků máme také vynikající nákupní podmínky, proto vám nabízíme vína z těch nejlepších francouzských Château nebo takových jmen jako Angelo Gaja, Salvioni, Fontodi za ceny v restauracích přinejmenším neobvyklé. Při sestavování lístku jsme kladli největší důraz na volbu vín s co nejlepším poměrem „cena/výkon“. Věříme, že vína jako Gorgoli nebo Messaia z vinařství Pogni překvapí i znalce vín vynikající chutí i přívětivou cenou. A pokud rádi zkoušíte, porovnáváte, degustujete a párujete vína se sýry, i na vás jsme při tvorbě lístku mysleli.

vínovíno

Vínu jen tu nejlepší péči

Pečlivě dodržujeme po staletí ověřená pravidla pro skladování a zrání vín, byť za pomoci moderní technologie chlazení. Naše vína uchováváme ve vinotéce, která je v hotelovém lobby baru, při stále teplotě 13 stupňů a 85% vlhkosti. Její kapacita přes 3 000 láhví nám umožňuje pracovat u jednotlivých titulů s různými ročníky. Uchováváme v ní jak vína aktuálních ročníků ve zralosti, tak i těch, která na svůj čas teprve čekají.

 

Vyspělé technologie uchování vín a profesionální personál

V naší restauraci disponujeme technologií Private Preserve®, což je unikátní směs dusíku, argonu a oxidu uhličitého, kterou používá ve své degustační místnosti například i Château Mouton-Rotschild. Tato umožňuje konzervovat již otevřenou láhev vína v inertní atmosféře, aby bylo víno i po otevření udrženo v té nejlepší kondici. Technologií vzácných plynů ošetřujeme veškerá vína, která rozléváme.

Nabídku vín měníme dle ročního období – v letních měsících si můžete dopřát lehké růžové z francouzské Provence, porovnat jej s výrazným, skoro až minerálním moravským růžovým Pinot Noir. Zimní večery si můžete zpříjemnit výraznými červenými víny, např. Barolem z nejvyšších vinic piemontského vinařství Serradenari. Náš tým obsluhujících je pravidelně školen a navštěvuje vinařství, aby mohl být vaším průvodcem večera, ale i odborníkem ve výběru toho nejvhodnějšího vína. Nechte se inspirovat našimi doporučeními nebo vašimi chuťovými pohárky.

 

 

 

x