více

 

%name%

%text%

x %fb-like%

Jídelní lístek naší restaurace

Náš hotel v Českém Švýcarsku kromě wellness centra Ostrov s vířivkou, finskou saunou a parní saunou disponuje samozřejmě i hotelovou restaurací. Restaurace má kapacitu 80 osob a letní terasu pro 70 osob. Otevřená je denně jak pro hotelové hosty, tak pro širokou veřejnost.

 

Moderní gastronomie inspirovaná tradičními pokrmy

Kromě nádherného výhledu velkými okny stavíme koncept naší restaurace na kvalitní kuchyni, široké nabídce nápojů a rozsáhlém vinném listu. Jídelní lístek připravuje vždy dle nabídky sezónních surovin náš šéfkuchař se svým týmem. Koncept lístku odpovídá současným trendům v gastronomii – nevelký rozsah; sezónní suroviny; soulad s nabídkou nápojů a vín; žádné polotovary, nýbrž poctivá práce; špičková varná technologie a zejména pomalé, dlouhé úpravy mas při nízkých teplotách, tzv. konfitování.

 

 

 

Polévka je grunt

Polévky vaříme dle tradičních receptů, můžete u nás ochutnat silný poctivý kuřecí vývar, domácí bramboračku nebo aktuální sezónní polévku. Kuřecí vývar připravujeme tak, jak má být – 20 hodin na mírném plameni z kuřat, která jsou krmena výhradně kukuřicí. Bramboračku podáváme v bochníku našeho ostrovského chleba, který si sami připravujeme.

 

Chutný předkrm vám nastartuje metabolismus

Předkrmy můžete nastartovat vaše chuťové pohárky – domácí paštikou z husích jatýrek s třešněmi v sicilském víně Marsala, nebo např. jemným Carpacciem z kachních prsou. Naší specialitou je belgický tataráček z telecího masa. Inspirováni tradičním belgickým způsobem servírování, tataráček z telecího masa jemně mícháme se šalotkou, kapary a dijonskou hořčicí. Doplňujeme hranolky se slupkou a domácí zmrzlinou z křenu Wasabi.

 

Z pestré nabídky hlavních chodů si vyberete

Z hlavních jídel doporučujeme urči

x