více

 

%name%

%text%

x %fb-like%

Parní sauna

V prostorách našeho wellness centra Ostrov s krytým bazénem je vám k dispozici kromě jiného i parní sauna pro 4 osoby. Teplá mlhová lázeň (45 °C, 100% vlhkost) působí blahodárně na dýchací cesty, celkové uvolnění těla a je vhodná i pro kardiaky, děti nebo ty, kterým nevyhovuje klasická finská sauna.

Pozitivní vliv sauny na lidské zdraví známe už od Středověku

To, že pobyt v páře má blahodárné účinky na lidskou psychiku i fyzickou pohodu, se ví už více než tisíc let. První zmínky o pobytu v parní sauně se objevily už v desátém století, ve Středověku se jednalo o poměrně běžný způsob relaxace. Svou saunu, sice fungující na trochu jiném principu než ty dnešní, měla tehdy každá vesnice.

V dnešní době sice parní sauny stojí trochu v pozadí klasických saun a infrakabin, ale je to skutečně jeden z nejpříjemnějších způsobů celkové relaxace. Parní sauny bojují taktéž s předsudky ohledně hygieny – vlhké a teplé prostředí je sice ideální pro mikroorganismy, nicméně předsudky nejsou na místě. Provozy parních saun jsou nejpřísněji hlídané a podléhají striktním hygienickým opatřením. Relaxaci v nich si tedy můžete dopřávat naprosto bez obav.

Parní sauna jako účinná prevence rozmanitých nemocí

Prohřívání v parní sauně má, kromě zvýšení pohody organismu, celkové stimulace, léčby revmatismu, dýchacích obtíží nebo např. celulitidy, hlavně preventivní účinky. Z tohoto důvodu se jedná o legitimní lázeňskou proceduru. Pobyt v parní sauně totiž zvyšuje jak prokrvení organismu, tak zvýšení celkové odolnosti vůči onemocnění horních cest dýchacích. Pro mnoho z nás je také příjemné, že po ukončení procedury v potírně parní sauny není nutné podstoupit šokové ochlazování. Blahodárný účinek pobytu v páře totiž spočívá hlavně v expozici v teplé mlze.

Parní sauna našeho wellness centra je vám k dispozici denně od 8:00 do 21:00, případně po předchozí objednávce při soukromých pronájmech wellness centra

  

x