více

 

%name%

%text%

x %fb-like%

Nápojový lístek naší restaurace

Kvalitní voda i z kohoutku

Nedílnou součástí naší restaurace je kromě jídelního a vinného lístku také pestrá nabídka nápojů. Nabídku nealkoholických nápojů tvoří z části sortiment PepsiCo, např. vody Toma Natura pramenící v Teplicích nad Metují. Kromě vod z italského San Pellegrina a zcela exkluzivní vody Chateldon 1650 (vynikající voda k velkým vínům z naší nabídky), máme v nabídce i naši ostrovskou kohoutkovou vodu. Ta pramení zde v Ostrově a po úpravě v blízké vodárně teče i z našich kohoutků.

 

K dobrému jídlu patří dobrá káva

K dobrému jídlu neodmyslitelně patří dobrá káva, naši nabídku jsme proto postavili na výběrové kamerunské kávě Ostrov. Jedná se 100% Arabicu ručně praženou pouze pro naši restauraci. Kávu samozřejmě připravujeme dle mezinárodních standardů, piccollo si u nás neobjednáte :-). K naší kávě vám určitě přijde k chuti malá pozornost, kterou denně připravují v naší kuchyni – domácí pralinky z belgické čokolády, křupavé levandulové sušenky nebo kávové lanýže.

 

Kvalitní osvěžení nejen v létě

Zakládáme si na kvalitě, a proto v naší nabídce nenajdete žádné doslazované produkty s minimálním obsahem extraktu ani nápoje dobarvované umělými barvivy. Nejen v létě se u nás můžete osvěžit domácími ledovými čaji, které připravujeme vždy čerstvé a z pravého čaje prudkým zchlazením po důkladném vylouhování.

 

Alkoholické speciality z naší nabídky

Náš bar je perfektně vybaven a zásoben sortimentem destilátů z České republiky i zahraničí. Ochutnejte po dobrém jídle nejslavnější bylinný likér světa, Chartreuse, který se už více než 400 let připravuje dle tajné receptury mnichů francouzského kláštera ze 160 bylin. Jako digestiv můžete vyzkoušet i exkluzivní  stařené slivovice a hruškovice Fassbind.

Jste příznivci populárních karibských rumů? V naší nabídce naleznete kromě známých Bacardi, Havana Club, Diplomático a Zacapa i opravdové lahůdky. Peruánské Millonario XO, unikátní Exquisito ročníku 1985 nebo padesát let starý Puntacana XOX? To vše v naší nabídce.

Abychom ucelili koncept nápojového a vinného lístku, nemohou chybět pálenky z vína – brandy. Jistě vás zaujmou u nás zatím málo známé italské grappy, které odebíráme od osvědčených vinařů. Vyzkoušejte, zda nejznámější italský vinař Angelo Gaja „umí“ i pálenku! K její výrobě používá hrozny Chardonnay z vinice Rossj Bass nebo z dalších vinic jeho světoznámých vín Barbaresca a Barola.

Je-li pro vás grappa příliš ostrá, nezoufejte, naše vinotéka ukrývá i fortifikovaná vína z portugalského Porta. Můžete ochutnat jak Ruby, Tawny, White (mimořádně povedené), tak i ročníkovou Colheita. To vše od jednoho ze tří z posledních vinařů z Porta, jehož produkce je stále ještě v rukách původních majitelů, rodiny Andresen.

Lístek uzavírá nabídka téměř tří desítek whisky a whiskey (Irské). Dopřát si můžete jak světoznámé značky, tak i skutečné rarity nebo favority znalců. Jedinečný, šedesát let starý Johnnie Walker, výrazný šestnáctiletý Lagavulin, silná dvanáctiletá skotská Glenkinchie, japonská Nikka Yoichi nebo skutečně exkluzivní Glenmorangie Signet. Náš bar je na vaši návštěvu opravdu dobře připraven.

x